Architecture
Cooroy Library sets a new bar for rural design
Design

Cooroy Library sets a new bar for rural design

Delivering a touch of the contemporary to the sleepy rural town of Cooroy, Brewster Hjorth Architects designed the Cooroy Library and Digital Information Hub as part of the Mill Place Master Plan for Cooroy. Providing a vibrant connection between the existing art gallery at the Butter Factory and the main street, the project was awarded the Gabriel Poole Award for Building of the Year at the Sunshine Coast Regional Architecture Awards earlier this year. The building consists of two curved pavilions, with one dug into the slope of the site and covered by an earth-sheltered grass roof, which acts as the link between the gallery and the parklands. The environmentally sustainable design features a low-energy shell and a natural-light-filled interior featuring digital training and community rooms, a lounge, reading areas and a cafe that opens onto a large covered verandah. more